Украинският футболен национал Олександър Зинченко, който играе за английския шампион Манчестър Сити, не остана безучастен към случващото се в родната му страна. Защитникът на “гражданите” използва профила си в Instagram, за да коментира руската инвазия в Украйна, започнала тази нощ. 

“Надявам се да умреш от най-болезената и мъчителна смърт, измет!”, написа Зинченко като коментар към снимка на Путин, а след това се оплака, че от Instagram са премахнали посланието от профила му.

По-рано през седмицата 25-годишният футболист заяви, че няма как да мълчи, при положение че по цял свят се притесняват за случващото се в Украйна.

Румънският треньор на Динамо (Киев) Мирча Луческу, който има зад гърба си над десет години начело на Шахтьор (Донецк), а сега кара трети сезон в столичния тим, също коментира ситуацията.

“Няма да си тръгна от Киев, за да се прибера в Румъния. Не съм страхливец. Надявам се, че тези големи хора, които очевидно нямат мозък, ще спрат тази война. Не съм си и помислял, че нещо такова може да се случи”, каза Луческу.

“Украйна е моята родина! Винаги съм бил горд със сънародниците и страната си! Преминали сме през много тежки моменти и в последните 30 години се формирахме като нация. Нация от честни, работещи и свободолюбиви хора! Това е най-големият ни актив!”, пък бе коментарът на легендат Андрий Шевченко, който за последно бе треньор на Дженоа, а освен това направи неуспешен опит за политическа кариера в страната си.