Всички украински бежанци, които са настанени в района на Ливърпул, ще могат да гледат безплатно гостуването на Динамо (Киев) на местния Евертън идния петък. Двата отбора ще играят предсезонна контрола, която ще бъде под наслов "Мач на мира". Домакин на срещата ще бъде "Гудисън парк".

"Карамелите" обявиха още, че приходите от мача, в това число и даренията на привържениците, ще отидат за хуманитарни благотворителни организации, подкрепящи Украйна. Преди няколко месеца, през март, Евертън дари 250 000 паунда за хумантарна помощ в полза на украинския народ.

"Щастливи сме, че можем да отправим тази покана към семействата на украински бежанци, живеещи тук в Мърсисайд", обявиха от клуба.

"Този мач е за набиране на средства в помощ на засегнатите от продължаващия и до днес конфликт. Ангажирани сме да направим всичко възможно, за да помогнем", добавят още от ливърпулския тим.

 

Два дни преди приятелския мач с Евертън на Динамо предстои гостуване на Фенербахче в квалификациите за Шампионската лига. Първият двубой завърши 0:0.