Украинският клуб Шахтьор (Донецк) заплаши да се оплаче във ФИФА, ако продължат опитите да бъде "открадната" звездата на отбора Микаил Мудрик.

Така бе класифициран първия контакт с английския Арсенал и германския Борусия (Дортмунд) - двата клуба, които засега проявяват интерес към бързия и изключително техничен 21-годишен играч.

Според представители на Шахтьор, купувачите опитват да се възползват от ситуацията, в която е клубът от Донецк, за да приберат "за жълти стотинки" неговата звезда. Той е оценяван на 75 милиона евро, а това е много далеч от първите оферти.

Всъщност, неутрално погледнато и с анализ на пазара във футбола, едва ли този играч струва такава сума. Някак не изглежда реалистично при положение, че голмайсторът на Нидерландия от Мондиал 2022 Коди Гакпо бе оценен на малко над 40 милиона евро при трансфера му от ПСВ в Ливърпул.

Арсенал е абсолютен фаворит за подписа на Мудрик, но засега предложената сума е поне с 40 милиона по-малко от тази, която иска Шахтьор. И това изглежда далеч по-близо до реалностите и здравия разум.

А и едва ли лидерът в английската Висша лига ще е склонен да удвои стойността на предложението си. Същото се отнася и за Борусия.

Според медиите в Англия украинският играч ясно е заявил на шефовете си, че иска трансфер.

Приоритет за него е Арсенал.