ЦСКА да не играе контрола с Македония ГП в знак на протест срещу антибългарските настроения в Скопие, ескалирали с пребиването на Християн Пендиков.

Това настояха "червените" ултраси от Сектор "Г".

Приятелският мач между двата тима, които премериха сили и през лятото в квалификациите на Лигата на конференциите, е насрочена за 29 януари.

"Ще използваме нашата трибуна, за да призовем ръководните фактори в любимия ни клуб да отменят предстоящата контрола на 29.01 с ФК Гьорче Петров. Вето на антибългарщината! Силно вярваме, че националният интерес и достойнството ни нямат алтернатива. България над всичко!", пишат ултрасите на ЦСКА, които вече половин година не стъпват на стадиона, бойкотирайки ръководството.

Ако ЦСКА отмени контролата, ще последва примера на Пирин, който също под натиск от феновете отказа да играе срещу ФК Скопие. Причината отново е идентична - антибългарските настроения в Македония.

Припомняме, че Левски също се забърка в скандал с отменени вече договорени мачове, но не с македонски, а с руски тимове. Отново под натиск от феновете, като ще се дължат неустойки за това.