Унгарският футболен шампион Ференцварош не е отправял оферта за нападателя на Левски Найджъл Робърта, съобщава местното издание "Юльой".

Информацията, че "сините" са получили и са отхврълили предложение на стойност 1 милион евро за Робърта, се появи вчера в холандски медии.

"В това няма нищо вярно. Може би с подобни спекулации някой цели да се вдигне цената на играча, но ние категорично не желаем името на нашия клуб да бъде замесвано", коментираха от управата на клуба.

От Ференцварош не крият, че следят Робърта от есента. През ноември от унгарския клуб дори са осъществили връзка с български агенти, за да получат допълнителна информация за трансферната цена на нападателя. Ситуацията на "Герена" тогава е различна и няма никакви индикации за финансови проблеми, заради което Левски оценява Робърта с много висока сума и това отказва Ференцварош от него.

"Юльой" изтъква, че грандът от Будапеща продължава да търси още един офанзивен футболист за подсилване на атаката, след като вече договори привличането на албанското крило Мирто Узуни за 1,8 милиона евро от хърватския Локомотива Загреб.

В полезрението на клуба е сръбският младежки национал Велко Бирманчевич от Чукарички.