Унгария победи България с 3:1 насред София, за да попари надеждите на родните национали за класиране на европейско първенство за пореден път. "Лъвовете" няма да играят на Евро 2020, което ще се проведе догодина заради пандемията от COVID-19, а след това ще опитат да се класират за Евро 2024 - което ще маркира точно две десетилетия от последното ни участие на подобен форум.

Гостите отчетоха, че са имали късмет и всъщност са направили доста грешки, но това не е от значение, а важна е единствено победата. 

"Съдбата ни върна всичко, което ни бе отнемала преди това. Направихме доста грешки, но най-важно е това, че победихме. Имахме късмет в някои ситуации, но в предишни мачове това не бе така", заяви вратарт на съперника и полуфиналиста в Шампионската лига РБ (Лайпциг) - Петер Гулаши. 

Съотборниците му изразиха сходно на неговото мнение, като доста от тях всъщност похвалиха България за играта снощи. Селекционерът на страната Марко Роси бе доволен от крайния изход на срещата, но не и от играта на подопечните си.

"Щастлив съм за цяла Унгария, но не и от футболът, който играхме. Българите ни надиграваха в някои епизоди, дължим доста на късмета, но в крайна сметка спечелихме", каза треньорът на победителите.

Местното издание Nemzeti Sport пък категоризира по перфектен начин случилото се на стадион "Васил Левски" в четвъртък вечер - "Тяхната мечта е разбита, а ние сме на крачка от нашата".

На маджарите им предстои сблъсък с Исландия за мястото на Евро 2020, а решаващата среща ще се играе в Будапеща.