Невероятно е, но е факт - Бетис получи десетия си червен картон в първенството на Испания за сезона, а са минали само 20 кръга!

Тимът от Севиля сам минира битката си за място в топ 4 с тоталната липса на дисциплина от играчите, а в късния съботен мач срещу Селта у дома се прояви абсолютният лидер по този показател не само в Испания, но и в Европа.

Бетис падна с 3:4 на свой терен в голямо зрелище, а в последните секунди Луис Фелипе, италианският бранител на домакините, си изкара трети червен картон за сезона! Той удари Яго Аспас от съперника край тъчлинията без топка и директно замина под душа.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА>>>

Фелипе е уникат - той бе изгонен пак срещу Селта, при гостуването на 2 октомври. Пропусна един мач, после изигра три, преди да бъде отстранен отново на 29 декември срещу Атлетик (Билбао). Наказанието този път бе три мача, завърна се на 28 януари, отново в третия мач след санкцията получава директен червен картон!

Бетис е категоричен лидер в Европа (от големите първенства) по показателя жълти и червени картони.

Вече са 42 плюс 10, а втората графа е направо шокираща. Да играе в половината мачове от сезона с човек по-малко за определен брой минути определено не помага на каузата ти да преследваш място в четворката.

Тимът на Мануел Пелегрини остава шести с 31 точки, на четири от четвъртия Атлетико (Мадрид).

Селта с победата се изкачи на 11-о място с 23.