В донякъде изненадващ ход, селекционерът на Австралия Греъм Арнолд повика в състава на страната Бруно Форнароли. Уругваецът е любимец на местните фенове, след като от 2015 година играе в страната - първо прекара четири години в Мелбърн Сити, а от 2019 година насам е част от Пърт Глори.

34-годишният ветеран ще помага на австралийците в ключовите мачове с Япония и Саудитска Арабия този месец, от които зависи класирането на Мондиал 2022. Австралия се нуждае от две победи, за да си осигури класиране, а ако постигне нещо по-малко от това, ще трябва да премине през плейофи.

Форнароли е родом от Салто - градчето, от което към световните върхове тръгват Единсон Кавани и Луис Суарес, а освен всичко друго е роден и в същата година като тях. Кариерата му обаче се развива по друг начин и той изкарва само четири сезона в Европа със Сампдория и Панатинайкос, в които вкарва общо шест гола. 

За сметка на това в Австралия нещата му се получават отлично и в 138 мача за двата местни тима той се е разписал 81 път - повече отколкото в цялата си кариера преди това.