Новост в разпределението на феновете ще има за предстоящия сблъсък между ЦСКА и Левски на Националния стадион "Васил Левски". Двубоят е в събота (27 април) от 16:15 часа.

За този мач ще има значително по-големи буферни зони между привържениците на двата отбора, а причината за това са индидентите и престрелката с ракети между запалянковците по време на последните дербита.

ЦСКА, който е домакин на сблъсъка, информира, че с цел по-голяма безопасност на феновете ложа 8 от сектор "А" ще бъде затворена, а Левски пък съобщи, че по изискване на полицията в продажба няма да бъдат пускани блокове 31, 32, 33, 34, 35 и 36 на Сектор "В".

"Съвместно със служителите на икономическа полиция ще има и засилените мерки за сигурност при влизане на стадиона. Те ще предвиждат двойно поставени КПП-та, с които да се предотвратят опитите за дублиране или фалшифициране на пропуски. При установяване на дублиран или фалшив билет от полицията, извършителите няма да бъдат допуснати на срещата!", предупреждават от ЦСКА.

От днес билети за мача могат да бъдат закупени онлайн в мрежата на URBO, а от утре ще бъдат пуснати и във физическа продажба на касите на стадион "Васил Левски". Те ще сa с работно време от 10:00 до 19:00 часа, а в деня на мача билети могат да се купят от 10:00 часа до края на първото полувреме на срещата.

Пропуски за срещата ще се продават и в официалния магазин на Левски на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов" от 10:00 до 19:14 часа. В събота (27 април) билети ще има и на касите на "Синьото" на Национален стадион "Васил Левски" от 10:00 часа до края на първото полувреме на двубоя.

"Червените" привърженици ще бъдат настанени в секторите "А" и "Г", докато "сините" запалянковци ще заемат своите места в "Б" и "В".

Цената е 10 лева за крайните сектори и 20 за централните. Във ВИП ложата пък ще се влиза срещу 150 лева.