В лагера на Лудогорец изразиха увереност преди утрешния мач реванш срещу Олимпиакос от третия квалификационен кръг на Шампионска лига.

Преди седмица двата тима направиха 1:1 в Гърция, а утре от 21 часа се изправят в сблъсък, който ще доближи един от тях на крачка от групите на най-силния клубен турнир в света.

Първенците на България и Гърция имат всички шансове да продължат напред, а с играта си в първия мач Лудогорец показа, че не бива да бъде отписван, макар срещу себе си да има може би най-силния балкански клуб в последното десетилетие.

Уверен е и треньорът Валдас Дамбраускас, според когото в такива мачове няма място за страх и притеснение, а е нужна огромна увереност.

"Не трябва да излизаме със страх, а с увереност. Накрая играеш 11 срещу 11 в две полувремена и всичко се решава на терена. След първия съдийски сигнал няма значение какви са заплатите на играчите, историята на отбора, всичко се решава на терена. Уверен съм, че моят отбор ще бъде щастливият след края на мача.

Трябва да гледаме това, което имаме пред нас и отбора, който ще срещнем утре. Това е шампионът на Гърция. Знаете какво първенство имат. Те са и 46 пъти шампион. В Англия казват, че фланелката става изключително тежка в такива моменти. Може да доведе до натиск и притеснение в играчите. Но, в същия момент, получаваш манталитет на победител, не трябва да ги подценим.

Готови са физически и ментално. Ще видим тази вечер на тренировката и утре на мача. Както съм казвал и преди, за треньорите е доста по-лесно в такива мачове, защото няма нужда от допълнителна мотивация да бъде давана на играчите. Винаги може по-добре, но в първия мач не беше лошо представянето ни. Очаквам да покажем това, на което сме способни утре вечер", заяви Дамбраускас.

Неговият колега Педро Матинш пък заяви, че Олимпиакос със сигурност ще бъде доста по-офанзивен в Разград, а победата над българския шампион е просто задължителна.

"В първия мач Олимпиакос не игра толкова офанзивно. Това трябва да се промени. Може би през второто полувреме, в определени моменти, играхме така, както трябва да играем в Разград.

Да, през последната седмица тренирахме по-малко, но това няма да окаже влияние. В момента отборът е в по-добро състояние от това, което беше срещу Нефтчи. Тогава имаше много контузени футболисти. Сега отборът е напълно готов.

С отпадането на предимството на гола на чужд терен играта става по-конкурентна. Преди силните отбори имаха повече шансове за класиране. Това сега не е точно така. За нас мачът започва отначало. На Олимпиакос не му трябва никаква допълнителна мотивация. Гледаме утрешния мач като много важен и резултатите в миналото не означават нищо", заяви специалистът.