Интересна е причината за разтрогването на договора между бразилеца Марсело и Олимпик Лион. Опитният бранител беше уволнен през януари, но така и не беше обявен поводът за това решение.

Вече всичко се изясни. Оказа се, че бразилският футболист е провокирал по любопитен начин съотборниците си и служителите в клуба.

Той демонстративно е изпускал стомашни газове в съблекалнята, за да дразни останалите футболисти. Редовно е обръщал кофите за боклук в тренировъчната база и се е държал несериозно по време на заниманията, като често се е смял на висок глас, когато се обсъжда нещо важно.

На 15 август миналата година ситуацията е ескалирала. Тогава Лион загуби от Анже с 0:3, а Марсело си позволил да танцува, изпуска газове и да се смее. Още по-любопитно е, че в този двубой бразилецът си отбеляза автогол.

Ръководните органи в клуба го наказаха с изпращане във втория отбор, където той изигра няколко мача, а през януари договорът му беше прекратен.

34-годишният Марсело премина със свободен трансфер в Бордо, който е в зоната на изпадащите и със сигурност догодина няма да бъде част от елита на елитната френска дивизия.

Марсело пристигна в Лион през 2017 година от Бешикташ. Той записа 177 мача и отбеляза 8 попадения.  В кариерата си той е играл още за Висла (Краков), ПСВ (Айндховен) и Хановер 96.