Младежкият ни национален отбор по футбол загуби с 0:2 гостуването си на Русия в квалификация за Евро 2021.

Младите "лъвчета" излязоха на "Арена Химки" със сериозни амбиции за успех над лидера в групата. Преди година двата тима направиха 0:0 в София, а и шансовете ни за място сред най-добрите в Европа не бяха никак малки.

Всички тези надежди за съжаление бяха попарени след само 30 секунди игра, когато Русия излезе напред в резултата.

Момчетата от Сборная хванаха българите тотално неподготвени, направиха атака по левия фланг, а топката стигна до Максим Глушаков, който вкара с шут между краката на изпусналия го Ангел Лясков.

Ужасният старт нямаше как да не окаже огромно влияние върху мача, като родните играчи се нуждаеха от доста време, за да се поусъзнаят. Русия бе отборът, който тотално контролираше мача, макар и да не стигаше до чисти положения.

Все пак Даниел Наумов трябваше да прави решителна намеса, когато блокира удара на излязъл очи в очи с него руснак.

През втората част българският състав опита по-агресивен подход, с което изравни играта, но в 65-ата минута интригата съвсем изчезна.

Русия организира чудесна атака, при която топката стигна до Игор Дивеев, а титулярният централен бранител на ЦСКА (Москва) с мощен удар удвои.

От този момент бе ясно, че България няма да има сили за чудо, докато руснаците опитаха да направят успеха си по-категоричен, но резултатът остана непроменен.

Така Русия остана на първото място в групата със 17 точки. Втори е отборът на Полша, който по същото време разби Естония с 6:0.

Поляците имат 13 точки, с пет повече от България и Сърбия, при оставащи 4 мача. Все пак до края България има своите шансове да се пребори за това второ място, което дава право на бараж.

Всичко обаче минава през наш успех в Сърбия след четири дни и загуба на Полша от Русия по същото време. Ако това се случи, то България и Полша ще излязат в директен сблъсък за второто място през октомври, преди който съперникът ни ще има две точки преднина.