Синиша Михайлович, едно от легендарните имена на сръбския футбол, е диагностициран с остра форма на левкемия. Треньорът на Болоня обяви новината на пресконференция часове, след като вестниците в Италия написаха, че се оттегля от поста си в клуба без да посочват причината.

"Не ме е страх - започна брифинга Синиша. - Аз ще спечеля тази битка, няма никакво съмнение в това. Исках да кажа на играчите ми за диагнозата, както и да ги уверя, че не бива да се притесняват.

С дни криехме за това, за да знаят първо най-близките ми хора. Някои медии обаче опитаха да се прокраднат и сред тях, не уважиха най-свещеното лично пространство, за да продадат някое заглавие в повече. Е, ето ви новината - имам левкемия. Изплаках си очите в нощта, когато ми съобщиха. Животът ми мина като на лента. Но няма време да плача повече, започвам да се боря с болестта. В моя живот предизвикателствата съм посрещам само по един начин - изправен, с вдигната глава и вяра, че ще успея."

Синиша е на 50 години, спечели Купата на европейските шампиони с Цървена звезда през 1991 г., игра и в Рома, Лацио (шампион), Интер (шампион) и Сампдория. Навсякъде бе обичан от запалянковците - всеотдаен, с феноменален ляв крак и велик изпълнител на преки свободни удари.

Като треньор води Болоня (2 пъти), Фиорентина, Катаня, Сампдория, Милан, Торино и Спортинг в Португалия, както и националния тим на Сърбия.

Счита се за едно от утвърдените имена в професията, където дори е още млад наставник.