Роман Абрамович и "Челси" може да тръгнат по различни пътища, след като руският олигарх отказа да кандидатства отново за британска виза. Преди седмица собственикът на лондонския клуб получи отказ за такава, но се очакваше да подаде жалба и да опита отново.

В дните след тази новина се появи и друга - "Челси" спира с проекта за строеж на новия си стадион, който щеше да струва над 700 милиона евро. Още една "сламка" в търсене на истината около това какво се случва с клуба и неговия собственик-милиардер.

Според в. "Сън" Роман вече е обявил за продажба "сините" и иска около 1 милиард евро за клуба. Активите му днес, както и статутът в световния футбол, са на светлинни години от нивото, на което Абрамович го купи през 2003 г. за някакви си 140 милиона британски лири.

За периода на неговото управление "Челси" спечели пет титли на Англия, трофея в Шампионската лига и още купи, като успяваше да привлече някои от най-силните играчи в света и постоянно да е фактор в елита на европейския футбол.

Неизвестността, която се задава около проблемите на руснака с властите в Лондон обаче, е най-голямата тревога на феновете на този клуб.

Ако се стигне до продажба, заинтересовани купувачи няма да липсват.