Мениджърите на отборите от Висшата лига посрещнаха с противоречиви нагласи идеята за спиране на шампионата на Англия за две седмици с цел ограничаване на разпространението на коронавируса.

Вчера бяха регистрирани рекордните 18 положителни теста на футболисти и служители на отбори от Висшата лига, което роди идеята за двуседмична пауза в първенството през януари.

Мениджърът на Уест Бромич Сам Алърдайс приветства предложението.

"Когато слушам новините за този нов щам на коронавируса, който се разпространява по-бързо от първоначалния вид, мисля, че най-доброто решение е да спрем първенството. Аз съм на 66 години и последното, което искам, е да хвана Ковид", каза Алърдайс.

Наставникът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр е против подобна мярка, защото това ще доведе до хаос в календара.

"Не виждам полза от подобна пауза. Кога ще ги играем тези мачове?" запита Солскяер.

Междувременно стана ясно, че мачовете в Англия отново ще се провеждат без фенове по трибуните след въвеждането на новите рестрикции на правителството, които влизат в сила от днес.

Според тях отбори домакини, които са в Ниво 1, могат да допускат до 4000 привърженици, а в Ниво 2 - до 2000 зрители.

Очаква се района на Ливърпул и още два да преминат в Ниво 3 и така нито един отбор от Висшата лига няма да играе пред публика. Ливърпул и Евертън бяха последните, които имаха фенове по трибуните.

Само тази седмица два мача бяха отложени заради много положителни проби - този межжду Евертън и Манчестър Сити и между Тотнъм и Фулъм.