Очакваната сделка за Манчестър Юнайтед може изобщо да не се състои. Но не заради ниска оферта, а защото собственикът Аврам Глейзър никога не е имал намерение да се разделя с акциите.

Информацията е на "Дейли Мейл", като определено разбуни духовете на Острова и хвърли в ужас феновете на "Червените дяволи". Според местното издание, Глейзър просто е искал да опипа почвата и да види реално колко струват клубът като пазарна стойност.

Юнайтед бе обявен за продан през ноември, но вече 5 месеца сделката се бави. Причината е, че първоначалните оферти не достигнаха исканите от Глейзър 6 милиарда паунда. Сума, която е нереално завишена, категорични са специалистите.

Затова бе направен втори рунд с подаване на оферти, като най-високата отново идва от Катар и е на стойност малко над 5 милиарда паунда. Освен катарският консорциум начело с шейх Ясим бин Хамад Ал-Тани, другият сериозен претендент е британският бизнесмен сър Джим Ратклиф и неговата компания INEOS.

Ако не се стигне до продажба на акциите, се очакват нови мощни протести от феновете на Юнайтед, които са в открита и дългогодиша война с ръководството.