След тричасова напрегната среща, шефовете на футболния Барселона се спряха на своя избор №1 за треньорския пост в клуба.

Това е нидерландецът Роналд Куман, който е клубна легенда от периода на Дрийм тийма, воден от Йохан Кройф в края на 80-те и началото на 90-те.

Като негов възпитаник, а и човек с 264 мача за клуба, Кумна е напълно наясно с философията и изисквания, които трябва да има един треньор на Барселона. Именно това е бил един от водещите фактори за този избор.

Проблемът на този етап е, че Куман е национален селекционер на своята родина, като на няколко пъти заяви желанието си да води "лалетата" на Евро 2021. Все пак каталунците са му предложили договор за две години и готовност да платят компенсация за нарушаването на договора му с федерацията на Нидерландия.

Единственото изявление от страна на клуба след дългата среща бе, че Кике Сетиен официално е уволнен. Новина, която едва ли изненадва някого предивд тежката загуба с 2:8 от Байерн и загубената титла в Ла Лига от Реал (Мадрид).

Ръководството на клуба също така сподели, че в близките дни новият треньор ще бъде обявен официално. 

Това накара някои медии да смятат, че преговорите между Барса и Куман са в напреднала фаза, като успешният им край е въпрос на часове. Подобна е прогнозата и на водещите испански издания "Marca" и "Mundo Deportivo".