Любопитна новина се появи около звездата на Берое - Себастиан Вия, към когото не е тайна, че има интерес от редица клубове, включително и водещите такива у нас.

Според информацията на "Котаспорт", към Вия е имало конкретна оферта от страна на Лудогорец, при това доста примамлива, но тя изненадващо е била отказана.

Твърди се, че родният шампион е предложил впечатляващите за вътрешен роден трансфер 2 милиона евро, но от Берое са били категорични, че цената на колумбийската им звезда е поне два пъти по-висока.

Преди няколко седмици за Вия имаше запитване от страна и на Левски, но "сините" чуха същите непосилни за тях изисквания от страна на старозагорци.

Себастиан Вия, който има впечатляваща визитка на терена, но и доста противоречива извън него, буквално възроди кариерата си в Берое и бързо стана обект на огромен интерес.

Бившият колумбийски национал има над 100 мача за аржентинския колос Бока Хуниорс, той дори участва в историческите финални сблъсъци срещу Ривер Плейт за Копа Либертадорес, но кариерата му бе на ръба на пълния провал заради действията на Вия извън терена.

Той получи условна присъда от 2 години за побой над приятелката си, заради което бе изхвърлен от състава на Бока, а от началото на годината той е част от състава на Берое.

Макар традиционно Вия да е ляв краен бранител, заради безспорно огромните си качества, надскачащи нивото на Първа лига, в Берое той е използва с доста свободна роля по цялата атака на тима.