След месеците на критики и протести срещу Ивайло Петев в Босна, днес родният специалист е обсипван с похвали.

Причината е стратегическото реми 1:1 в Украйна, което поставя Босна в отлична позиция за второто място в група "D", което дава право на бараж за Мондиала в Катар.

Воденият от Ивайло Петев тим заема четвъртото място, но през ноември има две домакинства срещу директните си съперници, като четири точки от тях ще са достатъчни за постигане на целта.

Босненците посрещат Финландия, а след това и Украйна, като букмейкърите вече поставят страната като фаворит в тези два мача.

Самите босненци също вярват, че са в ролята на фаворит, като също така повярваха във възможностите на Петев да ги закара на Световно.

"Майсторски мач на Петев със страхотна игра: Драконите оставиха сърцето си на терена и спечелиха важна точка", написа водещо спортно издание в страната.

Дори украинските медии отбелязват, че тимът на Босна е успял да ги излъже и да открадне тази точка, която може да се окаже решителна за изхода от групата.

Точката дойде с гол на Анел Ахмедоджич 12 минути преди края.

Така в шестте мача в тази група, тимът на Ивайло Петев открадна по точка в гостуванията си на директните конкуренти Украйна и Финландия, като също така записа престижно реми и в гостуването на лидера Франция.

Разочароващият миг в кампанията бе домакинското 2:2 срещу Казахстан. Тогава босненците допуснаха изравняване в 95-ата минута.