Феновете в Босна и Херцеговина така или иначе не са особени фенове на Ивайло Петев, а снощното реми 2:2 срещу Казахстан, бе причина за нови гневни реакции срещу него.

В сериозна драма, воденият от Ивайло Петев тим на Босна успя да обърне резултата пет минути преди края, само за да допусне изравнителен гол за 2:2 в 95-ата минута.

Тази шокираща последна минуита и голът на Бактяр Зайнудинов, оставиха Босна на четвъртото място с три точки, колкото има и отбора на Казахстан.

Доста разочароващо представяне с тези три ремита, макар Босна да има всички шансове да се пребори за второто място, което дава право на бараж. Лидерската позиция е запазена за Франция, като световните шампиони изглеждат непоклатими.

Босна ще гостува на Казахстан, и на Украйна през октомври, а квалификационния цикъл завършва с домакинства на Финландия и Украйна, които са с две точки повече. При добри резултати в оставащите мачове, балканста страна има всички шансове да отиде на Мондиал.

Изобщо обаче не е сигурно, че Петев ще води босненците в тези двубои, защото късно снощи, както и днес, срещу него се изля огромен гняв.

Не само от местните медии, но в коментарите под статиите и в спортните форуми е трудно да се види умерена позиция. Всички искат треньорска смяна.

Противно на тези реакции, след ремито с Казахстан, Петев сподели, че е изключитлено доволен от момчетата си, а този резултат е крайно нелогичен.

По неговите думи, още на полувремето е трябвало да бъде 3:0 за Босна. Едва ли обаче неговото мнение има значение, след като резултатът е 2:2, а Босна все още няма победа в официиален мач под негово ръководство.