Контузеният капитан на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев по всяка вероятност ще започне тренировки на базата в Коматево идната седмица. В понеделник националът мина преглед на скенер, а резултатите от него определено са вдъхнали допълнителна надежда в редиците на "канарчетата", пише "Мач Телеграф".

Изследванията са показали, че състоянието на Неделев е добро. Както е известно, той претърпя операция на черепа след катастрофата на автобусите, превозващи футболните ни национали в Тбилиси при гостуването на Грузия.

Окончателната дума относно това кога Тошко ще се върне на терена ще има професор Шота Ингороква. Именно грузинският специалист оперира по спешност Неделев в Тбилиси.

Очаква се проф. Ингороква да пристигне до края на настоящата седмица в България, за да проследи отблизо възстановяването и състоянието на осмицата на Ботев.

Точно професорът трябва да даде зелена светлина, като напълно логично се очаква първоначално футболистът да започне леки индивидуални тренировки. Вече стана ясно, че когато е готов за игра, Неделев ще носи специален шлем - подобен на този на някогашната звезда на Челси Петер Чех.