Футболът постепенно се завръща, като мачовете се възобновяват във все повече и повече първенства. Един от най-пресните примери е Чехия, където също футболистите излизат пред празни трибуни, но дербито между Спарта (Прага) и Виктория (Пилзен) предложи емоции на феновете, макар и не на стадиона, а на... паркинг.

Снимка: Getty Images/Guliver Photo

Клубът от Пилзен има традиция да организира за своите фенове събития на паркинг, където има автокино, а сега влязоха в духа на положението и отново направиха подобно нещо, но вместо филм, запалянковците гледаха мач.

Дългото чакане за запалянковците бе равносилно на очаквана с нетърпение от киноманите премиера. Билетите за "прожекцията" на гостуването в Прага бяха с преимущество за собствениците на сезонни карти, а останалите свободни места бяха безплатни за останалите фенове на Виктория.

Снимка: Getty Images/Guliver Photo

Всичко бе организирано на паркинг със 150 места, който бе запълнен скоропистижно и във всяка кола имаше поне по двама-трима фена. Обстановката бе допълнена от наличието на храна и напитки - хот-дог и бира, защото все пак ако в Пилзен няма бира, къде другаде би могло да има?

Идеална обстановка за футбол, макар и не на стадион. Разбира се, присъстващите бяха в автомобилите си през почти цялото време, за да избегнат контакт помежду си, но не можаха да се сдържат при победата на любимците си. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photo

Атмосферата бързо премина от такава на автокино към такава на истински стадион.

Паркингът бе огласен от песни и факли в чест на победата на Виктория, направила разликата между отбора от Пилзен и третия в класирането Яблонец 10 точки.