В Чили разкриха невероятен жест на вратаря на националния отбор и Манчестър Сити Клаудио Браво. Той е останал скрит досега по желание на самия футболист.

Сега обаче, близо 2 години по-късно, Мигел Миянгуир от градчето Санта Олга разказа историята.

През 2017-а региона е сполетян от огромно бедствие - горски пожари унищожават няколко населени места наоколо, 11 души загиват, а хиляди остават без домове.

Сред тях е и семейството на Миянгуир, а деветгодишният му внук Камило е интервюиран от репортер, който отразява събитията.

"Искам фланелката на Клаудио Браво, капитана на националния ни тим", казва хлапето. И обяснява, че тя би дала сила на родителите му и семейството в трудния момент.

Вратарят на Сити гледа по телевизията и вижда трогателния момент. Той не просто изпраща фланелка на момчето, а и купува къща на семейството. Както и на още три фамилии, останали без дом в района.

След това със съпругата си Карла Пардо и децата им лично посещава мястото, за да види дали четирите къщи са построени стабилно и хората в тях са добре.

"Тези хора ни спасиха живота - признава Мигел. - Не знаехме какво ще правим, бяхме тотално объркани и без дом. Но Клаудио просто ни спаси."

Браво е герой в родината си и преди да се разбере за жеста му. Той има 119 мача за Чили, спечели два пъти Копа Америка и носи лентата в отбора.