Селекционерът на Дания Каспер Хюлманд се обърна към премиера на Великборитания Борис Джонсън заради предстоящия полуфинален мач между "червения динамит" и Англия на "Уембли".

Датчаните не са доволни от условията, които трябва да спазват феновете им, ако искат да присъстат на стадиона и в това виждат предимство за отбора-домакин.

"Надявам се Борис Джонсън да се събуди и да позволи на хилядите датски фенове, които искат да дойдат на мача, да го направят", изригна Хюлманд.

Дания е в червения списък на британското правителство, което принуждава гражданите на тази държава да прекарат 10-дневна карантина в хотел при пристигане в страната. Това прави невъзможно присъствието на привържениците на скандинавския тим за битката в сряда. Само датчани, пребиваващи във Великобритания, ще могат да отидат на мача. Това значително ще ограничи подкрепата, която Дания ще получи.

В страната са разочаровани от поведението на англичаните, тъй като има стотици служебни лица и представители на УЕФА плюс спонсори, които ще присъстват на срещата на "Уембли" без да прекарват задължителната карантина. Дания вижда н

За полуфиналите и финала "Уембли" ще може да приеме 60 000 души, което е около 65% от капацитета на стадиона.