Жорди Кайседо от ЦСКА е близо до трансфер в мексиканския Тигрес УАНЛ, ако се вярва на медиите в неговата родина Еквадор.

Тази сутрин в. "Бола Вип" пише, че двата клуба са се разбрали за трансферната сума от 4,4 милиона долара и остава да бъдат одобрени личните условия от играча и агента му. Медицинските прегледи също са формалност.

Според медията проблемът може да дойде от факта, че Кайседо иска да остане в Европа и може да поиска отсрочка за сделката, за да се изчакат оферти от Стария континент.

Интересът на Бешикташ бе афиширан, но до предложение не се е стигнало, твърдят в Еквадор.

"За нашата звезда има интерес от три клуба - пише "Бола Вип". - Фулъм от Англия, Сасуоло от Италия и Бешикташ от Турция следят Кайседо, но нито един от тези отбори не е предложил исканите от българския ЦСКА пари - 4,4 милиона долара.

Тигрес са сложили сумата на масата с конкретна оферта и тя е приета от София. Въпреки това трансферът може да се забави, защото играчът предпочита европейски отбор, а не такъв в Мексико.

Той е категоричен, че трябва да е титуляр, където и да отиде, защото световното първенство не е далеч и мястото му в националния отбор зависи от това."

ЦСКА вероятно ще иска да разреши казуса бързо, защото за старта на първенството (9 юли) и евротурнирите (21 юли) ще е нужно да намери заместник на Кайседо, ако той бъде продаден.