От отбора на Евертън са разярени заради решението снощния им мач с Манчестър Сити във Висшата лига да бъде отложен.

Причината за решението бе голям брой положителни проби за коронавирус при "гражданите" при тестовете в понеделник. Мачът беше отложен пет часа преди началния си час.

Кайл Уокър и Габриел Жезус от Сити са били в самоизолация, както и други двама от служебните лица на отбора. В последствие още трима души са дали положителни проби.

От Евертън още сутринта са били предупредени, че мачът може да бъде отложен, но с тях не е осъществен контакт преди спешната среща, в която е взето решението за отлагане.

"Карамелите" са искали да играят и са се подготвяли по план, но са били изненадани от отлагането. Те искат пълна прозрачност около случая, като по този повод излязоха с официално съобщение.

"Евертън съжалява за отмяната на мача с Манчестър Сити. Съжаляваме не само заради двете хиляди зрители, които щяха да бъдат допуснати до стадиона, но и заради феновете по целия свят. Нашите играчи, треньори и всичко на "Гудисън Парк" бяха готови за мача. Денят на мача е най-важния в нашия календар. А това беше важен мач.

Независимо от това, че в Евертън винаги поставяме безопасността на първо място, ще поискаме пълно разкриване на информацията, която от Манчестър Сити са предоставили на ръководството на Премиър лийг за отлагането на мача", се казва в обръщението на "карамелите".