Отпадането от Шампионска лига на Олимпиакос е водеща тема в гръцките медии тази сутрин.

Гръцкият гранд отпадна в квалификациите на евротурнир едва за втори път от въвеждането на групови фази в Шампионска лига и Лига Европа, като това се случи в Разград.

Напълно заслужено, родният шампион Лудогорец изхвърли гърците, след 3:3 общо резултат и 4:1 за разградчани при изпълнението на дузпи.

Шокиращ развой за 46-кратните шампиони на Гърция, които са безспорно най-силният балкански клуб в последното десетилетие.

Според медиите в Гърция отпадането от Шампионска лига е катастрофа, но напълно предвидима катастрофа предвид състоянието на тима.

Те уточняват, че и в двата мача Лудогорец е бил по-организираният състав, с ясната идея какво търси и как да го намери, докато Олимпиакос е изглеждал объркан и хаотичен.

Основните критики са към играта на отбора в отбрана, а в специален коментар, близкият до Олимпиакос журналист - Димитрис Самолис написа заглавие: "Отбраната, която ни предаде".

Той уточнява, че в два мача Лудогорец е създал толкова положения, колкото не са успявали някои от най-големите на континента в последните сезони, а причината е хаосът в гръцката отбрана. Според Самолис, високото самочувствие на гръцкия шампион му е изиграло лоша сега, ащото участието в Шампионска лига се е смятало едва ли не за сигурно.

Изданието "Gazzetta.gr" излезе със заглавие: "С толкова грешки няма как да продължиш".

И там основният акцент са грешките и хаосът, най-вече в защитен план за гръцкия тим.

"Грешки и горчиво чувство", написа вестник "Фос", а общо взето всички заглавия в южната ни съседка бяха подобни.

Едва ли някой е очаквал подобен развой при жребия, но сега Олимпиакос ще трябва да се задоволи с участие в Лига Европа, където ще срещне словашкия Слован (Братислава), воден от Васил Божиков с капитанската лента.