Гръцките медии, най-вече тези в Солун, реагираха умерено на вчерашния жребий, който изправи местния ПАОК срещу Левски в турнира Лига на конференциите.

В Южната ни съседка са наясно, че ПАОК е категоричният фаворит и отборът, който разполага с доста по-класен и опитен състав. Все пак солунският тим завърши на второ място в местния елит, а освен това игра и четвъртфинал в турнира Лига на конференциите само преди няколко месеца.

Всички издания уточняват, че макар да става въпрос за един от двата големи клубове на България, все пак говорим за "избледнял Левски", който в последните години е далеч от старата си слава.

Дори заглавието на "Gazzetta.gr" гласи: "Идва Левски със загубен блясък".

Още в първото изречение от изданието пишат, че някога един от грандовете на Балканите, днес клубът е невзрачен средняк.

Почти всички медии отразиха и вчерашното интервю на Станимир Стоилов, в което Мъри ясно заяви, че Левски е аутсайдер, а всичко друго освен отпадане на родния клуб ще бъде футболно чудо.

Всички тези анализи и коментари на южните ни съседи обаче са в умерен тон, без излишна еуфория и приказки за лесни мачове и безпроблемно продължаване напред.

Най-вече солунските издания, които изкъсо следят случващото се в ПАОК напомнят, че точно в тази фаза на турнира преди година, в разгара на подготовката техния тим едва не отпада от полупрофесионалния ирландски Бохемианс, отстранен трудно с общ резултат 3:2.

Друго нещо, което всички напомнят, е случилото се на Олимпиакос преди година, когато местният хегемон очакваше леки мачове срещу Лудоогрец в Шампионска лига, но в крайна сметка отпадна след изпълнения на дузпи.

"Metrosport" дори пише в заглавие: "Левски на пътя на ПАОК, нека не забравяме какво се случи преди година".

Всички отбелязват, че мачът ще е между две от най-сериозните агитки на Балканите, но подобно на техния ПАОК, Левски също ще има затворен сектор в своето домакинство заради наказание от страна на УЕФА.

Солунският "Македония" пише, че от урната на непоставените Левски е бил сред малкото отбори, които ПАОК в никакъв случай не е искал да срещне, но въпреки това гърците остават категоричен фаворит и всичко друго освен продължаване ще бъде провал.

Все още не е напълно ясно дали Левски ще е домакин в първата среща, както жребият отреди. Причината е, че домакините в първия мач са също ЦСКА и Ботев (Пловдив), които също играят мачовете си в София. Друг казус е, че в реванша по същото време в Солун домакин трябва да е и дургият местен тим - Арис.

Няма да е изненада, ако домакинството в тази двойка бъде разменено от УЕФА, или просто вместо в четвъртък, двата мача бъдат изиграни във вторник.