Немските футболни клубове се върнаха към тренировъчния си процес от днес. Това стана с позволение на правителството, като в първата седмица играчите ще бъдат разделени на няколко малки групи, а няма да тренират всички заедно.

Планът в страната пък е мачовете от първа и втора Бундеслига да се завърнат още в първия уикенд на май. Вероятно това ще стане пред празни трибуни.

Доста смела прогноза с оглед на обстановката в останалите първенства на континента, където никой не мисли за подновяване преди месец юни.

Общо 13 немски клуба вече обявиха, че над тях е надвиснала заплахата от фалит, като едва ли ще успеят да издържат без мачове до юни.

В Бундеслигата има 9 кръга за доиграване, както и полуфиналите от турнира за Купата на страната.

В плана на ръководителите на този етап съществува и вариант за изчакване с една седмица, като мачовете няма да се завърнат на 2 май, а седем дни по-късно. Все пак, всеки работи по целта с първия уикенд на следващия месец.

Вчера заразените в страната надминаха бройката от 100 000, което прави Германия четвъртата страна по брой заразени в света. Починалите от коронавирус обаче са 1580, което е доста малък процент и страната е далеч от кризата, до която се стигна в Италия и Испания.