Коренно различни настроения видяхме в двата лагера преди откриващия мач на Европейското първенство по футбол.

Шампионатът на Стария континент стартира тази вечер в 22 часа наше време с мача между Германия и Шотландия.

Вече над 24 часа кадри със забавлението на около 200 000 шотландци из улиците на Мюнхен обикалят социалните мрежи, а колоритното настроение на феновете сякаш се предава и на отбора.

Шотландците отлично съзнават ролята си на аутсайдер и сякаш лишени от големи очаквания и напрежение, коментираха с усмивки предстоящи мач, а капитанът Анди Робъртсън дори си пожела да развали настроението на доскорошния си треньор Юрген Клоп.

"Чакаме от много време този мач и знаем колко голямо предизвикателство ще бъде. Изключително горди и развълнувани сме.

Невероятно е, че толкова много наши фенове за тук. Имам чувството, че по-голямата част от страната е в Германия. Надявам се да ги накараме да се гордеят.

Клоп ми писа миналата седмица, надявам се да се наслаждава на двубоя, но не прекалено много", сподели капитанът Робъртсън.

Снимка: АР/БТА

Селекционерът Стив Кларкс също демонстрира добро настроение и говори за цели пред шотландския състав, а накрая той завърши с: Уважаваме всеки, но не се страхуваме от никой"

Доста по-обрани в изказванията си бяха в немския лагер, където селекционерът Юлиан Нагелсман и капитанът Илкай Гюндоган отказаха да правят големи заявки преди старта на домашния турнир.

"Мисля, че сме готови. Малко сме нервни, но все пак трябва да има и известна нервност. Очакваме с нетърпение мача.

Шотландия е много добър отбор, манталитетът им е изключителен, а и не са поставени под подобен натиск като нас. Не искам да говоря за миналото. Искам да бъдем по-успешни, отколкото бяхме последния път. Важно е да започнем добре утре", заяви селекционерът Нагелсман.

Гюндоган пък подчерта, че Шотландия е отбор, който не бива да бъде подценявам и мачът на откриването за Германия ще бъде доста по-тежък от очакваното.