Стойчо Младенов може да се завърне в България през лятото, смята казахстанския "vesti.kz".

В последните три сезона родният специалист води местния Кайсар, като дори успя да изведе тима до Купата на Казахстан в края на миналата година, а след няколко месеца за отбора предстои историческо първо участие в Лига Европа.

Изданието обаче посочва четири причини, поради които смята, че Младенов може да поеме в посока родината.

Една от посочените причини е ЦСКА. В Казахстан смятат, че българинът може да се завърне в клуба на сърцето си, въпреки появилите се неофициални информации, че "червените" вече са договорили Стамен Белчев за свой треньор от началото на новия сезон.

Като втора причина се посочва, че и други родни тимове са готови да привлекат Младенов за свой треньор. И това обаче изглежда съмнителен довод, защото не са много отборите в Първа лига, които могат да си позволят специалист от неговия калибър, а и заради емоционаланта си обвързаност с ЦСКА, Младенов едва ли би се завърнал, за да поеме конкурентен тим.

Според казахстанското идание трета и четвърта причина са в желанието на Младенов за промяна и неразбирателството му с някои от играчите на Кайсар.

Смята се, че той има разногласия и с ръководството, свързано с увеличението на неговата заплата.

Разбира се, това е само анализ на казахстанското издание, като на този етап няма индикации, че родният специалист може да предприеме промяна в кариерата си.