В лагера на Лудогорец съвсем очаквано бяха доволни от успеха с 3:1 над Мура, който прати тима в третия квалификационен кръг на Шампионска лига.

Все пак мачът срещу словенския първенец бе доста труден, а двата гола, направили разликата в сблъсъка, паднаха в последните 10 минути. Това обаче изглежда не притеснява треньора Валдас Дамбраускас, според когото почти всичко в мача е преминало по план.

Той и двамата играчи, които застанха пред медиите нямаше как да подминат и темата около следващия съперник - гърцкият колос Олимпиакос.

Всичко те обаче изразиха мнение, че място за страх няма, а ако си се запътил към групите на Шампионска лига, трябва да можеш да биеш и отбори от подобно ниво.

"Беше много трудно. В Шампионската лига са точно такива мачовете. Ние реагирахме добре след допуснатия гол. Вкарахме хубави голове. Очаквахме те да се отворят, да играят по-настъпателно и това се случи.

Смятам, че това бяха два много добри мача за нас. Мисля, че Мура пристигна днес организиран, с план. Накара ни да се чувстваме дискомфортно. Макар да поведохме през първото полувреме, те определено ни оказаха голям отпор. Може би ни липсваше малко енергия, острота, решителност.

Ако погледнем към статистиката и физическите показатели на играчите, със сигурност времето повлия на това. Не ни позволи да сменяме по-често позициите си и да бъдем гъвкави. Все пак успяхме да си гарантираме европейски футбол до декември. Имаме още една възможност да направим следващата крачка по пътя към групи на Шампионска лига.

Най-важното е да не сваляме крака от педала на газта, когато вкараме първи гол, а да търсим още голове. С риск да се повторя, доминация с топка в крака и владение на топката около 70 процента е нещо добро за нас.

Не мисля, че можем да кажем, че Олимпиакос е толкова голямо препятствие или не толкова голямо. Всички знаете колко голям тим са те, но не ни е страх от никого. Най-важното за нас е да се подготвим за съботния мач - физически и тактически. Ние искаме топката и да покажем колко сме добри", заяви Валдас Дамбраускас.

Пред медиите говориха и двама от голмайсторите - Елвис Ману и Пиерос Сотириу.

"Най-важното е резултатът в крайна сметка. Започнахме добре и трябваше да бъде лесно за нас, но ни дадоха добър отпор. Най-важното е, че осигурихме победата и успяхме да се върнем в мача в точния момент. Това бе ключът да успеем днес.

Ние искаме да стигнем до групите на ШЛ. Мисля, че това е добра стъпка и трябва да опитваме да оцеляваме във всеки следващ кръг. Разбира се, че ще анализираме този двубой, както и следващия ни опонент, за да продължим нашия път. Запътили сме се към групите на Шампионска лига и очакваме точно такива отбори като Олимпиакос по време на пътя ни. Чувствам се добре, играя все повече време и се надявам да продължа така", сподели Елвис Ману.

"Започнахме много добре и вкарахме още в началото. След това държахме топката в наше притежание, създавахме шансове, но съперникът успя да се възползва от един момент. Характерът, който показахме бе достатъчен, за да успеем да спечелим. Мура показа, че е добър тим и че може да ни създаде проблеми. Нямахме много пространства и не успявахме да играем между линиите. В крайна сметка най-важното бе, че успяхме да се възползваме от шансовете, за да вкараме. Ще се опитаме да вземем добър резултат срещу Олимпиакос, но първо трябва да се фокусираме върху мача във вътрешния шампионат", допълни Пиерос Сотириу, който вкара първия гол в мача.