Треньорът и играчите на Лудогорец бяха видимо недоволни от загубата с 0:2 срещу Интер в мача от 1/16-финалите на Лига Европа.

Причината най-вече се криеше във втория гол, който падна в 94-ата минута на мача, след като системата ВАР помогна на рефера да отсъди дузпа за Интер. Този втори гол до голяма степен обезсмисли реванша, макар треньорът Павел Върба да каза, че трябва да се изчака.

Той обаче заключи, че срещу съперник от такъв калибър, повече не може да се иска.

"Трябва да си направим сметка срещу кого играхме. Необходимо е и да отбележим нелепия втори гол, който получихме, когато разискваме срещата. С моментите си за контраатака можехме да стигнем до попадение. Имахме достатъчно възможности. Разбира се, Интер беше по-добър в играта с топката.

Точно тези 11 трябваше да бъдат на терена. Справиха се според очакванията. Изиграхме добър мач. Резултатът не е добър. Нека все пак изчакаме и реванша в Милано", заяви чехът.

Вратарят Пламен Илиев не възлага големи шансове за реванша, но и не смята да се оправдава с нещо за резултата днес, като сподели:

"Не мисля да се оправдавам. Щом така е завършил мачът, това е реалният резултат.

Всички мачове вече са тежки. Независимо от противника. Трябва да сме концентрирани преди реванша. Шансовете са малки. Но отиваме да играем за нашата чест. Ще използваме възможностите си".

Пред медиите говори и Марселиньо, който смята, че резултатът не е реален, заради нелепо допуснатия втори гол.

"Резултатът не е реален, играхме срещу класен противник, голям отбор. Ериксен се оказа сам в наказателното поле, но това е футболът, случва се. Накрая дойде тази дузпа, сега ни остава да направим добра подготовка за мача в Италия. Трябва да сме повече концентрирани, може да се направи нещо там. Не можем да спим срещу такъв голям отбор. Една грешка и ти вкарват гол. Вече този мач отмина и трябва да отчетем грешките си".