"Българите очевидно не бяха щастливи от изхода на мача и оставиха съблекалнята в неприятно състояние", написа литовското издание "15 минути", публикувайки и снимка от мястото на новия стадион в Каунас.

В събота там направихме 1:1 срещу домакините, въпреки че те са боксова круша за почти всеки свой съперник, а срещу нас играха и 75 минути с 10 души заради ранен червен картон.

На снимката се вижда състоянието на съблекалнята след българския отбор - с хвърлени по земята бутилки и кутии от пица, останки от плодове и други храни.

Литовците не са крайни (както вероятно щеше да е на Балканите), но съвсем ясно питат - "Българите са бесни, но на какво?".

Всъщност, няма следи от нещо счупено или разрушено в помещението, а домакините вероятно са учудени, че нашите играчи не са направили това, което напоследък е традиция във футбола - да изчистят след себе си и да оставят съблекалнята в подреден вид, в който са я намерили.

В материала на колегата Мариус Багдонас се казва още:

"Те дойдоха в Каунас с големи проблеми, нямаха нито една точка в квалификациите. И тук нещата не се развиха по план и очевидно това не им се хареса.

А техният треньор мистър Младен Кръстаич се държа не без доза арогантност пред репортерите след края. Очевидно им тежи това, че нямат големи шансове за класиране на Евро 2024."

Във вторник България приема Сърбия в Разград, в четвъртия си мач от европейските квалификации. Дотук от три срещи имаме 1 точка, което ни отрежда последно място в групата, даже след литовците.

Мачът е от 21:45 ч и ще се предава но БНТ 1.