Филип Кръстев официално бе представен като ново попълнение на ФК Лос Анджелис.

Родният национал, който в последната година и половина играеше под наем в Левски, направи мечтан по думите му трансфер отвъд океана.

Кръстев е собственост на белгийския Ломел, който е част от "Сити груп", като макар името му да бе свързвано с доста европейски клубове, той предпочете да отиде в САЩ.

Националът ни взе фланелката с №50 на гърба, а пред медиите в Лос Анджелис той заяви:

"Много съм щастлив да съм тук. Минаха два дни, от както съм в ЛА. Много е приятно да се запозная с момчетата и отбора. Имам големи надежди и се чувствам развълнуван.

Когато за първи път чух за интереса от ЛА за мен бе странно, но проучих нивото тук, изгледах някои мачове и видях огромна възможност пред себе си.

Тук мога да покажа на какво съм способен, а и след траснфера на Лионел Меси, МЛС стана доста по-популярна лига. Сигурен съм, че тепърва още големи имена ще идват да играят тук.

Имаше много отбори, които имаха интерес към мен. Имаше и други опции през лятото, но избрах Лос Анджелис много бързо, защото според мен това е най-доброто място да се развивам. Тук лигата, съотборниците ми, треньорите, всичко е на високо ниво. Притежавам всичко нужно, за да бъда добър играч и да се покажа пред света.

Ще се посъветвам с другите европейци в отбора, защото съм тук само от няколко дни. САЩ е много далеч от там, където живея. Не мисля, че ще ми е трудно да се установя тук, защото атмосферата в отбора е много добра. За кратко време ще стана част от отбора и няма да имам никакви проблеми с това.

Лос Анджелис винаги е бил сред дестинациите ми за посещение, но беше много трудно да намеря време да дойда тук. Лудост е, че съм тук, за да играя", заяви Кръстев.