В лагера на Лудогорец не направиха големи трагедии от нулевото реми срещу словенския шампион Мура.

Двата тима оставиха всичко за реванша след седмица в Разград, а според треньора Валдас Дамбраускас и капитана Антон Недялков, отборът трябва да е по-бърз в заключителната фаза на атаките си.

И двамата споделиха, че напълно са очаквали подобен мач, в който противникът е добре прибран в своята половина и разчита на добрата си физика и организация.

Литовският треньор Валдас Дамбраускас сподели:

"Поздравявам Мура, много добре изигран двубой. Опитахме всичко, просто не успяхме да пратим топката в мрежата. Това е закономерен резултат. Очаквахме да победим, но съперникът ни бе подготвен много добре.

Не можеш да победиш, ако не вкараш. Трябва да търсим позитивите - владеехме топката, имахме своите шансове, запазихме вратата си суха. Мисля, че ще се справим в реванша. Знаехме, че Мура ще се защитава дълбоко. Те контраатакуваха много добре. През последните няколко дни работихме върху баланса на състава.

Ключът е, че не успяхме да разгърнем добре атаките си. Опитахме всичко, но ще гледаме да извлечем позитивите от мача и се готвим за втората среща.

Знам, че Мура ще разчита на същата игра в Разград. Те ще дойдат и ще подготвят план, като за гостуване в Европа. Трябва да сме готови за контраатаката им. Очаквам същия мач, но знам, че ние ще сме по-агресивни и по-остри".

След него говори и капитанът Антон Недялков, който сподели:

"Не се представихме на нужното ниво. Играхме по-бавно с топката. Мура стоят компактно и това за тях беше идеално, затова на моменти не се получаваше. Трябва да играем бързо и спокойно. Да използваме повече фланговете. Когато играем през средата, те чакат и се възползват от контраатаките, за които трябва да внимаваме. Когато Лудогорец се опитва да играе бърз и атакуващ футбол, разбира се, се опитваме да пазим и чиста мрежа.

Надявам се, че следващият мач ще изглеждаме по-добре и ще продължим в третия кръг. Трябва да сме по-спокойни в предни позиции, но в същото време да се играем бързо, защото те стоят доста гъсто в задни позиции"