Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев смята, че на отборът му трябва един луд мач, за да преодолее Олимпиакос. Той припомни каква е била емоцията при предишните влизания в Шампионската лига, а също така призна, че в момента изграждането на новото лице е на половината от пътя.

"Идва времето на лудите мачове. За да стигнем там, където сме тръгнали, ни трябва луд мач. Предполагам всички знаете за какъв съперник става дума, жребият не беше благосклонен към нас. Така че ако искаме да постигнем крайния успех, дойде време за луди мачове и за герои.

Да се надяваме, че тези момчета ще ни напомнят за онези луди вечери на Лудогорец, след които се класирахме за груповата фаза", каза Петричев.

Попитан дали може да се роди нова икона за клуба какъвто е Козмин Моци със спасените дузпи срещу Стяуа, Петричев отговори:

"Надявам се, че целият отбор този път ще бъде герой. Такива неща като онзи мач с Моци на вратата, рядко се случват в живота. Но пък през годините така сме показали, че има момчета, които могат да се нагърбят с голямата отговорност за постигане на голямата цел. Виждаме характера в Лудогорец, виждаме ДНК-то в този нов Лудогорец. И аз мисля, че предстоят добрите дни. Мисля, че няма да ни е лесно да стигнем там, накъдето сме тръгнали. Но пак казвам- трябва ни луда вечер".

Все още обаче новият облик на тима не е очертан, трябват нови попълнения.

"Със сигурност отборът се движи в правилната посока, със сигурност стъпките се правят. И друг път съм казвал, че все още има неща, които трябва да се коригират. Ние не се заблуждаваме, че сме си свършили работата. Напротив- по средата на пътя сме, продължаваме да работим, за да се получи това, което всички наши привърженици искат да виждат. Мисля, че сме в правилната посока".

"Отстраняването на отбор като Олимпиакос трябва да бъде свързано с голямо геройство от страна на отбора, защото това е един отбор, който ни надвишава като опит. Те са традиционен участник в групите на Шампионската лига, но защо пък не?! Ние вярваме, че с тези момчета, с които сме окомплектовали отбора имат нужните качества, за да го изтеглят на по-високо ниво. Така че аз лично вярвам, че можем да направим една голяма крачка. И ако спортният шанс е на наша страна, защо не?"

Според Кирил Десподов, колкото и да е труден утрешният противник Олимпиакос (Пирея), то плюсовете са такива, че няма да играят защитно.

"Олимпиакос е най-трудният съперник досега, но отиваме за победа, да се надиграваме. Както Лудогорец е правил и преди, така ще бъде и утре.

Шансовете са 50 на 50 за крайна победа. Не мога да кажа, че нямаме шансове. Oлимпиакос са добър отбор и няма да се защитават, както отборите досега. Добър отбор са и според мене ще станат хубави мачове, приятни за гледане от феновете.

"Предвид поведението на Олимпиакос, се надявам да бъде по-лесно за игра и да има повече голове от наша страна.

"Всички знаем колко е важно да вземем добър резултат. Много е важно да преодолеем и този кръг. Отиваме за победа, като резултат- не знам, не съм Ванга.

Настроението е много добро, всички знаем колко е важно да вземем добър резултат утре в Гърция. Но се надявам, че всички момчета разбират важността на мача. Олимпиакос наистина е голямо име, но и Лудогорец не е малко име, завърши крилото.