Срещата между Реал Мадрид и Севиля снощи бе една от най-възловите за развръзката, която трябва да определи новия шампион на испанския футбол.

Двубоят на "Алфредо Ди Стефано" завърши 2:2 след късна драма и няколко съдийски решения, които бяха взети от стаята на ВАР.

Най-любопитната ситуация дойде десетина минути преди края, когато Карим Бензема се откъсна сам срещу вратаря и беше препънат.

Изглеждаше, че това е чиста дузпа, но ВАР се върна към наказателното поле на домакините, където пък Едер Милитао с гръб към топката игра с ръка и по този начин даде начало на контраатаката на Мадрид.

Тези две ситуации могат да се тълкуват по много различни начини, но този който избраха съдиите бе да се даде дузпа за Севиля, която в последствие бе реализирана от Иван Ракитич.

Зинедин Зидан, мадридските играчи, фенове и медии бяха недоволни от решението, като според тях дузпата трябваше да е в другия край на игрището.

Марка пише: "Нужно е повече от ВАР, за да бъде спрян Реал Мадрид".

Изданието се позовава на свой съдийски експерт, който счита, че играта с ръка на Милитао не е достатъчно основание да се отсъди дузпа. Той смята, че топката първо удря рамото на защитника, а освен това провинението на бразилеца е неволен инцидент.

Зидан, гневен след мача, изрази подобно мнение: "Не разбирам нищо. Щом има игра с ръка от Милитао, значи има и на играч на Севиля. Реферът не успя да ме убеди. По принцип не говоря със съдиите, но днес ме ядоса. Само че няма как да променим нищо".

Ракитич, който реализира въпросната дузпа за 2:1, оправда решението на ВАР: "От моето място видях чиста дузпа за игра с ръка. Всеки може да интерпретира по различен начин правилото за игра с ръка. Ако топката срещне ръката и тя промени посоката си, това е дузпа".