Авторитетната руска медия "Спорт Експрес" публикува обширен материал, свързан с трима играчи на Спартак (Москва), сред които и капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов.

Освен него, анализът включва и Роман Еременко, и Денис Глушаков, а общото между тях е възрастта им - и тримата са на 31 години. Един от тях очевидно ще се окаже излишен в състава на московския гранд, воден от новия треньор Олег Кононов.

В материала са изложени плюсовете и минусите на всяка една от звездите.

В анализа на играта на капитана на националния ни отбор не липсват критики. Най-голямата е, че българинът се раздава максимално за националния отбор, а в клубния си тим не показва същата игра. Изданието пише:

"С Попов всичко е по-сложно. Той е страхотен футболист! А за тези, които не мислят така, аз препоръчвам да гледат ако не пълните мачове, то поне репортажи на Ивелин Попов за националния отбор на България. Майстор!

Но това се случва във футбола. Понякога дори и най-големият талант да не може да разкрие възможностите си в клубния си отбор. Годините минават, треньорите се променят, а на пръв поглед талантливият футболист изиграва най-много два-три добри мача за сезон..."

Според "Спорт Експрес" най-вероятно Попов и Спартак (Москва) ще се разделят, защото в схемата на игра на треньора няма място за българина.

Конкурентите на позицията му - Софиан Хани и Роман Еременко, са едни гърди пред българската "десетка".

Попов бе титуляр и в шестте мача за България в Лигата на нациите тази есен, като направи силни игри и срещу Словения в Любляна, и за 1:0 над Норвегия у дома, както и при обрата срещу Кипър (от 0:1 до 2:1).

За сравнение, в 14 кръга на руското първенство, нападателят е започнал като титуляр едва пет пъти.