ЦСКА е платил между 500 и 700 хиляди евро за новото си норвежко попълнение Джонатан Линдсет.

Новината не е потвърдена от двата клуба, които ще запазят трансферната сума конфиденциална, а е твърдение на местното норвежко издание "VG".

26-годишният Линдсет пристигна на "Българска армия" от отбора на Сарпсборг в родината си, където прекара последните четири сезона.

Ако информацията на норвежките медии отговаря на истината, то Линдсет ще се превърне в най-скъпото ново попълнение на ЦСКА не само през този сезон, но и през последните няколко години.

Както добре знаем, "червеното" ръководство предпочита да привлича предимно свободни агенти от чужбина, а плащането на траснферни суми е рядкост. Когато пък пристигне играч срещу траснфер от друго отбор, рядко сумата надвишава 300-400 хиляди евро.

През това лято ЦСКА плати около милион лева за още един играч, но това отново не е потвърдена информация, а такава на сръбските медии, отнасяща се за Лаза Туфегджич.

Според тях той е дошъл на "Българска армия" по изричното желание на Саша Илич и след заплатени от страна на ЦСКА 500 хиляди евро на Спартак (Суботица).