Европейската квалификация между България и Унгария в крайна сметка няма да се проведе в Пловдив. Това съобщават от bTV, позовавайки се на своя информация от местната управа, според която кметът Костадин Димитров е забранил провеждането на мача на стадион "Христо Ботев".

От футболния съюз са уведомени за това с официално писмо по-рано в петъчния ден.

Аргументите на Димитров са два - становището на полицията относно безопасността на съоръжението, както и късното съгласуване със строителя на стадиона. Освен това строителните дейности продължават, като в момента се работи по козирката.

Илиян Филипов, който ръководи компанията-строител, вече съобщи по-рано през седмицата, че "Колежа" не отговаря на изискванията за безопасност.

Специалистът по спортно право Георги Градев пък съобщи в социалните мрежи, че е подал жалба в Спортния арбитражен съд в Лозана срещу решението на УЕФА. Адвокатът е поискал отмяна за решението за преместване на двубоя от София в Пловдив.

Ситуацията действително е абсурдна, защото България вероятно става първата страна, доброволно отказала се от фенска подкрепа на трибуните.

Очаква се въпреки провеждането на мача без публика, около стадиона (който и да е той, защото се заговори за преместването на мача в Разград), да присъстват фенове, протестиращи срещу ръководството на БФС.