Кристиано Роналдо вече е провел първични разговори с родния си Спортинг (Лисабон) за своето завръщане у дома, пишат медиите в Португалия.

Нещата този път изглеждат сериозни, защото Кристиано наскоро е закупил и луксозна къща в елитен район в покрайнините на Лисабон, което се тълкува от местната преса като ясен знак, че суперзвездата свързва бъдещето си с родината.

Трансфер на Кристиано Роналдо е тема №1 още от лятото, когато стана ясно, че той ще има периферен статут в Манчестър Юнайтед, а последните събития и противоречията му с теньора Ерик Тен Хаг сякаш правят напускането му неизбежно.

Роналдо има договор с "червените дяволи", но според медиите в Португалия, ако Спортинг успее да се класира за осминафиналите на Шампионска лига тази вечер, то Кристиано ще се задейства и ще направи всичко възможно сделката да се осъществи.

Тази вечер Спортинг посреща немския Айнтрахт (Франкфурт) и дори реми ще е достатъчно за продължаване напред в Шампионска лига, а това може да има още по-голямо значение за "лъвовете", отколкото в клуба си мислят.

Разбира се, не всички в Португалия споделят тази гледна точка, като според някои местни анализатори Роналдо все още не е готов да намали заплатата си около 10 пъти, за да заиграе в своя роден клуб.

Мнозина предполагат, че той ще остане до края на сезона в Манчестър Юнайтед и след това ще решава какво да прави с бъдещето си, като всичко ще бъде обсъдено с Ерик Тен Хаг и неговите планове за португалеца.

Всичко обаче са сигурни, че дали през януари, след година или две, Кристиано все пак ще акостира в Лисабон, за да облече зеленобелия екип на Спортинг.