Сърбия измъкна точка при гостуването си на България, след като гол в последните секунди на Дарко Лазович оформи крайния резултат 1:1 в Разград и лиши родните национали от първа победа в квалификациите за Евро 2024. Медиите на запад от Калотина масово изтъкват, че представянето на сръбските футболисти е далеч от очакваното, а шестте точки от първите два мача срещу Литва и Черна гора по никакъв начин не трябва да заблуждават.

"Уважение към всеки противник, включително и към България, но е факт, че можехме да бъдем победени и унизени така, както никога не се е случвало през последните девет години", пише Blic и добавя, че "орлите" са били на ръбата да загубят от отбор, който е №76 в света и не са приличали на себе си.

Сърбите отчитат, че при добро стечение на обстоятелствата, местните фенове могат да знаят максимум трима футболисти от състава на Младен Кръстаич, който бе на секунди от това да се поздрави с победата.

"Лазович спаси "орлите" в последните секунди. Трябва да е много по-добре", пък пиша от Kurir.

Бившият национал на Югославия Раде Богданович, преминал през Атлетико (Мадрид) и Вердер (Бремен), а понастоящем анализатор в Сърбия, също не спести критиките си към селекцията на легендата Драган Стойкович.

"Казах го преди мача, а ще повторя и сега. Българите нямат представа какво се случва. И защо не ги победихме? Голът на Лазович може да се окаже решаващ за класирането ни на Европейско първенство, но не бяхме достатъчно концентрирани и може би мотивирани", смята Богданович.

Той добавя, че не иска да оспорва качествата на съперника, но сърбите определено са изглеждали зле и не са направили нищо запомнящо се в Разград.

В момента "плавите" са втори в класирането със 7 точки, колкото има и Унгария, но "маджарите" са първи заради по-добрата си голова разлика - 5:0 срещу 5:1 за Сърбия.