Капитанът на Сърбия Душан Тадич не се притеснява от множеството липсващи контузени преди европейската квалификация с България. Западните ни съседи гостуват на родните национали в Разград на 20 юни (вторник), но ще бъдат без доста голяма част от ключовите си играчи - Александър Митрович (Фулъм), Душан Влахович (Ювентус) и Лука Йович (Фиорентина).

Преди визитата у нас на "плавите" им предстои контрола с Йордания, която ще се проведе във Виена.

"Предстои ни важен мач с България, имаме време да се подготвим и да постигнем победата, която всички искаме. Да, имаме проблеми заради липсата на някои важни хора в атаката, но разполагаме с достатъчно резерви, а и всеки който влезе, трябва да е мотивиран на повече от 100 процента", заяви Тадич, който на клубно ниво вече няколко години защитава цветовете на Аякс.

Сърбите са лидер в квалификационната група с пълен актив от шест точки след два мача - благодарение на победи срещу Литва и Черна гора.

Българите пък са на съвсем друг полюс. Футболистите на Младен Кръстаич са на дъното без нито една точка след два изиграни мача, тъй като загубиха последователно от Черна гора и Унгария.

На 17 юни (събота) нашите гостуват на Литва. Балтийците също са без точки, но са изиграли само един мач до момента.