Развръзката в нашата квалификационна група за Евро 2024 предстои да се разрешава през ноември, като към моментра три тима имат математически шанс за класиране.

На пръв поглед изглежда, че Унгария и Сърбия са сигурни за шампионата на Стария континент, но Черна гора може да ги изненада неприятно, а пръст в цялата интрига може да има и България.

Ние отдавна не сме в играта за класиране, но пък имаме мачове именно срещу Унгария и Сърбия, а победа над някой от лидерите може и да разбърка нещата в групата.

За Сърбия мачът до края пък е само един - домакинство на България на 19 ноември на чисто новия стадион в Лесковац. За западните ни съседи е ясно, че дори Черна гора да постигне две победи, те просто не трябва да губят от нашия тим.

А никойт в Сърбия няма съмнение в това. Нито медиите, нито селекционерът Драган Стойкович и неговият щаб.

Легендарният Пикси дори коментира ситуацията и определи отбора си за сигурен участник на Европейското.

"Знам, че все още не сме се класирали, математически Черна гора може да ни задмине, но за мен сме сигурен участник на Европейското.

Най-много българите да се опитат да ни спънат, но това немя как да се случи, те няма да успеят. Няма вариант на света, в който да загубим от България, ние няма да изпуснем шанса си за участие на Европейското", каза Пикси.

Естествено, че Сърбия е абсолютният фаворит в този мач, особено с оглед представянето на двата тима в групата, но Стойкович имаше същата увереност и преди първия ни мач в Разград, когато сърбите се добраха до щастливо 1:1 в последните секунди на мача.