След гостуването си на "Лаута" преди седмциа, английският Тотнъм имаше ново балканско предизвикателство, но този път в Скопие.

Момчетата на Жозе Моуриньо се изправиха срещу Шкендия (Тетово), като този път доста по-лесно спечелиха мача си с 3:1, за разлика от късния и драматичен обрат, който трябваше да правят в Пловдив.

Двубоят, който се игра на националния стадион "Тодор Проески" в Скопие, не мина без сериозен гаф в абсолютно балкански стил.

Символичните домакини от Шкендия, които са спортният символ на албанците в Северна Македония, като всичките фенове, ръководители и играчи са етнически албанци, опитаха да спретнат номер на английските си гости.

Когато пристигнаха на стадиона и решиха да се разходят из терена, англичаните установиха, че футболните врати са по-ниски от стандарта.

Първи проблема открил резервният страж в срещата - Юго Лорис. Французинът, който е първи капитан на "шпорите", установил че може да се улови за горната греда без да се повдига на пръсти.

Нещо, което не му се е случвало никога в живота.

Той се консултирал с колегата си Джо Харт, който също забелязал нещо нередно и двамата веднага сигнализирали на Жозе Моуриньо.

Високият 174 сантиметра португалец застанал под рамките на вратата, а първата му реакция била, че ако всяка врата е толкова висока, той е щял да бъде вратар.

След консултация с делегатите на УЕФА, било установен, че и двете врати са с 5 сантиметра по-ниски.

Макар и недоказуемо, всеки смята, че това умишлен номер на домакините от Шкендия, с цел да помогнат на вратаря си при очакваните през целия мач удари от английските играчи.

В типичен балкански стил, домакините веднага посочили с пръст друг виновник. Все пак това е националният стадион, като отговорност трябва да понесе федерацията на Северна Македония, а не клубът от Тетово. Това е била гледната точка на Шкендия.

Между всички разправии, в крайна сметка вратите бяха коригирани до нормалната им височина в минутите преди мача. Това бе нареждането на УЕФА, иначе в противен случай служебна загуба застрашаваше домакините.