Австралиецът Ангелос Постекоглу, който жъне успех след успех с шотландския Селтик, по всяка вероятност ще стане треньор на Тотнъм. 57-годишният наставник оформи требъл през уикенда, печелейки и Купата на страната с "детелините", а след края на мача отказа да коментира бъдещето си.

Информацията идва от BBC, откъдето твърдят, че сделката е просто въпрос на време. Към момента коментар няма нито от страна на Постекоглу, нито от лондонския тим.

В последните седмици за треньорския пост на Спърс се спрягаше и Арне Слот спечелил титлата в Нидерландия с Фейенорд, но изненадващо или не, той предпочете да остане в Ротердам и да играе в Шампионската лига.

Постекоглу няма особено дълга кариера в Европа. Роденият в Гърция австралийски спец е работил единствено в трета дивизия на родината си, при това през 2008 година, преди да се присъедини към Селтик през 2021-а.

Отвъд това е водил юношеския и младежкия национален тим на Австралия, както и редица клубни тимове в страната, а преди да поеме към Глазгоу е работил в японския Йокохама Маринос между 2018 и 2021 година.