Бедствената ситуация заради земетресенията, ударили Турция в последните часове, напълно логично доведоха до отлагането на всички спортни събития.

Новината бе разпространена от спортния министър Мехмет Мухарем. Днес трябваше да се изиграят три мача от местното футболно първенство: Умраниеспор - Адана Демирспорт, Гиресунспор - Кайзериспор и Фенербахче - Коняспорт, но те се отлагат за неопределен период.

Вратарят на Малатияспор Ахмед Ейт Туркаслан пък е сред загиналите в следствие на труса. От клуба потвърдиха за смъртта на своя страж в профила си в Twitter.

По-напред във времето ще бъдат проведени и всички предварително планирани състезания в останалите спортове, което е напълно логично предвид размера на бедствието.

Общият брой на жертвите нараства постоянно, като и двата труса днес са с магнитуд от над 7 по скалата на Рихтер.

Легендарният вратар Волкан Демирел, в момента вече треньор, призова за помощ, защото ситуацията е ужасяваща.

"Ситуацията тук е много лоша. Приятели успяха да излязат изпод руините, но все още имаме затрупани познати. Хатай е в бедствено положение, няма достатъчно болници, линейки и помощ като цяло. Трябва ни помощ, възможно най-бързо", каза дългогодишният страж на Фенербахче, който понастоящем е наставник на елитния Хатайспор.

По последни данни двама от футболистите на клуба са в неизвестност. Става дума за Кристиан Атсу, преминал през Нюкасъл, както и Онур Ергюн. Няма вести и от Танер Савут, който е спортен директор на отбора.

Според вестник "Хабер", има шанс футболистите на Марасспор да са били отседнали в унищожен от земетресенията хотел. Сред затрупаните са и мъжки волейболен отбор, както и волейболен тим за 14-годишни момичета.