Българският национален отбор не се покри със слава в последните си изяви, като има една победа от 20 мача.

Ирландците, които срещаме в сряда в Дъблин, също не са цъфнали и вързали - три успеха за същия период от 20 двубоя.

След назначението на новия им селекционер Стивън Кени, смелите и борбени типове в зелени фланелки имат два равни мача и пет загуби, като са вкарали един-единствен гол. За съжаление - в българската врата, при 1:1 в София преди 2 месеца.

В сряда гостуваме на "Авива Стейдиъм" в 21,45 часа, като за щастие поне няма да има 50 хиляди пеещи фенове по трибуните.

А и - те са в лоша форма и с понижено самочувствие, а и с доста кадрови проблеми.

И въпреки това, треньорът остава абсолютен оптимист. Той вярва сляпо в методите и философията си - изнасяне на топката по земя, повече пасове, загърбване на традиционния футбол с постоянни центрирания.

След 0:1 в неделя в Уелс в Лигата на нациите, Ирландия е с 2 точки, а ние сме последни с 1.

"Сигурен съм, че ще оправя нещата и ще бъда успешен селекционер на страната си - каза уверено Кени днес. - Нямам съмнения в това, което искам да постигна. Отборът също следва идеите ми и ще се справим. В необичайна ситуация сме, липсват ни много играчи за всеки мач по какви ли непричини, но, започвайки в сряда, ще поправим нещата."

Срещу България Кени няма да може да разчита на контузените Шиймъс Коулмън, Енда Стивънс, Джон Игън, Джеймс Макарти, Трой Парът, Калъм Робъртсън и Алейн Браун, както и наказания Джеф Хендрик - все вероятни титуляри.

А мачът е важен за ирландците - не само заради желанието да избегнат изпадането в група С на Лигата на нациите, което се случва с този, който остане последен.

А и заради това, че победа ги оставя в играта за са във втора урна на предстоящия жребий за световните квалификации.