Неуспехите на Манчестър Юнайтед в преговорите с Давид Де Хеа и Антони Марсиал за подновяването на техните договори се дължат на високата заплата на Алексис Санчес, твърди вестник "Мирър".

Агентите на двамата футболисти извиват ръцете на "червените дяволи" за по-добри условия, използвайки като аргумент огромната сума, заложена в договора на чилиеца.

Смята се, че седмичната му заплата е между 350 и 400 хиляди паунда, като за всеки изигран мач получава и бонус в размер на още 75 хиляди паунда.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/34120-54571-35/033100

Договорите на вратаря и нападателя изтичат в края на този сезон, като от клуба могат да активират опция за удължаването им с още една година. Де Хеа претендира за 300 хиляди паунда на седмица, тъй като в момента е определян за най-добрият вратар в света.

Сега той прибира по 175 хиляди паунда седмично. В Юнайтед са готови да удвоят настоящото възнаграждение на Марсиал, което е 70 хиляди паунда на седмица, но той отказа да преподпише при тези условия.

"Дейли мейл" допълва, че другите футболисти в тима с изтичащи договори са Хуан Мата, Ашли Йънг, Андер Ерера, Крис Смолинг, Фил Джоунс, Матео Дармиан, Антонио Валенсия и Андреас Перейра, като в контрактите на последните трима също има опция за тяхното подновяване с една година.